Kérem Önöket, vigyázzunk egymásra!

Kérem Önöket, vigyázzunk egymásra!

Tisztelt Betegeink! A Corona-19 járvány terjedése, az esetszámok rohamos növekedése miatt a következőket kérem Önöktől:

1.Lehetőség szerint a következő időszakban csak fontos és halaszthatatlan ügyben keressék fel orvosukat. A leletek átnézése, ha annak a terápiára nincs hatása, halasztható.

2. Halasztható ügyekben ne foglaljanak időpontot. Használják az orvos e-mail elérhetőségeit, mivel a telefonvonalak túlterheltek. Nyomatékosan közlöm Önökkel, hogy semmilyen esetben nincs félre téve a telefon. Minden hívást igyekszünk felvenni és megválaszolni.

3. Kérem szedjék össze a gondolataikat, hogy egy híváson belül meg lehessen beszélni a problémát. A TAJ-számukat minden esetben készítsék elő, hiszen ez alapján tudja az orvos a kérésüket teljesíteni.

4. Előjegyzés nélkül ne jöjjenek fel a rendelésre, kopogtatásokkal ne zavarják az ellátást. Egy beteg ellátásra 15 perc áll rendelkezésre. Ha a hozzátartozóik ügyeit is intézni szeretnék, több sorszámot kell kérni.

5. A maszk helyes használata, a belépés előtti kézfertőtlenítés kötelező! Kérjük, hogy csak a rendelési időben telefonáljanak, mert egyéb időben nincs módunk felvenni a telefont.

6. Lázas, felsőlégúti panasszal rendelkező beteg minden esetben telefonon konzultáljon érkezés előtt az orvosával. 

7. Felhívjuk figyelmüket, hogy a telefonon, vagy e-mail-ben kért recepteket csak másnapra tudjuk teljesíteni. Egyéb okiratok kiadása pedig 5 napon belül történik.

A recepción leadott leletek átnézése is 5 napon belül történik. Azon betegeket, akiknek az az asszisztencia megígéri a visszahívást, akkor is visszahívjuk, ha a rendelési idő lejárt. Kérem ne hívják a rendelést ez ügyben többször is naponta.

8. Lázas beteg az Intézetbe csak akkor léphet be, ha orvosa erre engedélyt ad. Felsőlégúti panaszok, láz, hasmenés esetén kérem a rendelésre való érkezés előtt hívja fel a háziorvosát (kezelőorvosát) és ne foglaljon időpontot! Az orvos, ha szükséges, adni fog időpontot a betegnek. Az Intézetbe csak akkor jöjjön be, ha erre a kezelőorvosa utasítást ad!

Ezen intézkedésekre az egészségügyi rendszer működésének megőrzése miatt van szükség. Ha személyzet lebetegszik, nem lesz, aki Önöket ellássa.

Kérem vigyázzunk egymásra!!!!!

Dr. Csima Alfréd orvos-jogász, Igazgató Főorvos, EÜI Soroksár