Szünetel az online időpontfoglalás

Szünetel az online időpontfoglalás

Tisztelt Betegeink! A koronavírus-járvány egyre nagyobb méreteket ölt hazánkban is. Emiatt nem csak országos szinten volt kénytelen szigorító intézkedéseket meghozni a kormány, hanem az Önök, illetve önmagunk védelme érdekében helyi szinten mi is rákényszerülünk új rendszabályok meghozatalára.

November 16-tól időlegesen megszűnik az online időpontfoglalás lehetősége. Hétfőtől sem az interneten, sem a betegirányítás által nem lesz lehetőség időpontfoglalásra – kivéve a vérvételt -, csak az orvossal történő telefonos egyeztetés után érkezhet Beteg a rendelésre. A korábban lefoglalt időpontok törlődnek, az új időpont miatt kérjük vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal illetve szakorvosukkal. Az Intézetbe való beléptetés a következőképpen történik:

Az orvos előző nap leadja a recepcióra annak a Betegének a nevét, TAJ-számát, akinek a rendelésre időpontot adott. A betegirányítás beviszi a szükséges adatokat a számítógépes rendszerbe, így a Betegnek érkezéskor ugyan úgy sorszámot kell húzni, mint eddig. Természetesen belépéskor a kötelező kézfertőtlenítés és hőmérőzés sem maradhat el. Minden vizsgálatra érkező Beteg kap az emeletre történő felmenetel előtt egy – az egészségi állapotára vonatkozó – kérdőívet, melyet kitöltve a vizsgáló orvosának kell leadni. Ennek hiányában, sem a háziorvos, sem a szakorvos nem engedi be a rendelőbe.

És, hogy miért kényszerültünk ilyen szigorításokra. Sajnos az elmúlt hetekben több Beteg is úgy érkezett az Intézetbe rendelésre, hogy letagadta, már koronavírus tüneteket produkál. Ezzel pedig mind betegtársait, mind az egészségügyi személyzetet komoly veszélynek tette ki az átfertőződés miatt. Közös érdekünk, hogy vigyázzunk egymásra!

Megértésüket köszönjük, reméljük hamarosan túl leszünk a nehezén és életünk visszatérhet a rendes kerékvágásba!