Tájékoztató az AstraZeneca oltásról

Tájékoztató az AstraZeneca oltásról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az AstraZeneca oltóanyag esetében a második időpontot 12 héttel (84 nap) az első adagot követően kell megkapni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 18960-2/2021/JIF. számú szakmai állásfoglalása alapján a COVID-19 oltási program az AstraZeneca oltóanyag esetében megváltozott, így lehetőség van arra, hogy az Alkalmazási előirat szabályainak betartásával, illetve a vakcina gazdálkodás figyelembe vételével a 2. részoltás az oltandóval/oltandókkal egyeztetett időpontban (1. oltást követő 4-12 hét közötti időpontban) is beadható.

Amennyiben az AstraZeneca vakcinát felhasználó oltópontokon az oltási napokon olyan személy jelentkezik oltásra, aki a 12 hétnél korábbi, de 4-12 hét közé eső időpontban szeretné megkapni 2. körös oltását, az oltópontok a rendelkezésükre álló oltóanyag függvényében korlátozottan tudják fogadni ezen személyeket.

Amennyiben az 1. körös AstraZeneca oltásnál a páciens részére nem megfelelő a 12. héttel későbbi ismétlő oltási időpont, kérem szíveskedjen igényét az astra@bfkh.gov.hu e-mail címre jelezni. Ezen oltóponti vagy háziorvosi oltások megszervezését Budapest Főváros Kormányhivatala végzi.

Együttműködésüket ezúton is köszönöm.

Dr. Sára Botond, kormánymegbízott

(a Fővárosi Oltási Munkacsoport vezetője megbízásából)